Elan

Ik ben er klaar voor om de kar te trekken. Ik heb ruime ervaring opgedaan in de gemeenteraad van Maastricht en daar met succes het politieke spel gespeeld. Dat smaakte naar meer. De afgelopen vier jaar ondersteunde ik de Provinciale Staten fractie en volgde ik het provinciale beleid op de voet. Voor mijn werk kom ik door heel Limburg. Wat er in mijn vorige woonplaats Venray gebeurt interesseert me net zo veel als in mijn huidige woonplaats Maastricht en de rest van de provincie. Mijn interesse en inmiddels ook mijn kennis is breed. Voor de gemeente Maastricht heb ik de standpunten van  D66 niet alleen in de harde commissies laten horen: Stadsbeheer, milieu, mobiliteit en grondzaken en Middelen maar ook in de zachte commissie Economische en Sociale Zaken.

Voorbeelden van concrete successen buiten en binnen gemeenteraad

 

In de stemtent met Franca, Willem en Guido

  • Een actieve groep Maastrichtse D66-ers staat iedere eerste zaterdag van de maand met de stemtent op Plein 1992. In de stemtent luisteren we naar de meningen en de ideeen van de mensen die ons opzoeken en van toevallige passanten. In de stemtent toetsen we hoe de mensen denken over onze stellingen. De uitslag komt in de krant. Niet alleen zeggen dat je voor openheid bent, maar zelf ook open staan. Zo hoort het. Inmiddels hebben ook andere afdelingen hun Praatpaal of hun Stemstek.
  • 2.000 Maastrichtse gezinnen met een laag inkomen hebben op D66 initiatief gratis energieadvies en eenvoudige energiebesparende voorzieningen gekregen.
  • De BBBB-route, een nieuwe fietsroute die wijken in Maastricht Noord-Oost met Noord-West voor het eerst op voor fietsers prettige manier met elkaar verbindt, is op D66 initiatief in het Fietsverkeersplan opgenomen.

 

Aanbieding van het D66 cahier BBBB-route aan Anne-Beth Heijnen van Rijkswaterstaat.

 

In mijn perceptie is de Provinciale Staten fractie in de afgelopen periode teveel op routine gevaren. Haar visie, onze D66 visie is minder voor het voetlicht gebracht dan wenselijk was. D66 Limburg verdient nu een nieuwe en vernieuwende impuls.