Openvizier

We kunnen in Europa ook op lange termijn op een schone en duurzame manier in onze energiebehoefte voorzien. Dan moeten we wel windenergie opwekken in de Noordzee, waterkracht in de Alpen en zonne-energie in de Sahara. Noord-Afrika en Europa met elkaar verbonden in een duurzaam netwerk. Dat is mijn ideaal.

Bij de parlementsverkiezingen van afgelopen juni haalde de PVV in Limburg 27% van de stemmen. Verreweg de grootste partij in Limburg en de beste uitslag voor de PVV van het land. Dat stelt ons voor een uitdaging. Ik wil de mensen ervan overtuigen, dat we beter af zijn als ons stukje van de Wereld open staat voor de rest. Dat we beter af zijn als we mensen met verschillende achtergrond uitdagen om hier hun opleiding te volgen, om hier te komen werken en om hier te wonen. We zijn beter af als we de toekomst met open vizier tegemoet treden. Het is gevaarlijk als de overheid zich met godsdienst gaat bemoeien. Het is gevaarlijk  om groepen tegen elkaar op te zetten. Wilders benoemt wel problemen, maar zijn oplossingen werken niet. Ik wil de mensen ervan overtuigen, dat D66 de uitdagingen van deze tijd onderkent en dat onze oplossingen wel werken.

De komende PS verkiezingen worden spannend want de PVV doet voor het eerst in de province mee. De leden van Provinciale Staten kiezen de Eerste kamer. Als D66 het in de provincies goed doet, dan wordt het kabinet ook in de Eerste Kamer meer afhankelijk van steun van D66 en minder van bijvoorbeeld de PVV om wetsvoorstellen goedgekeurd te krijgen.

De Limburgse leden van D66 kiezen hun lijsttrekker op zaterdag 18 september in de Oranjerie in Roermond. Zorg dat je erbij bent.